Köyümüzden Haberler
Kızık Köyü Kültür Derneği
Kızık Köyü Kültür Dernek Toplantısı
Ahmet Öztek tarih 25.01.2008, 20:53 (UTC)
 20 Ocak 2008 tarihinde Tedaş Lokalinde Kızık Köyü Kültür derneğinin toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Dernek üyeleri ve köy büyükleri derneğe ait bir toplantı ve buluşma salonu kiralanması meselesini müşahede ederek acilen bir yer tutulmasına karar verdiler. Toplantıya katılan üyelerden 20'şer YTL para tutulacak salon kirası olarak toplanırken Dernek başkanımız Mustafa GÜRSOY bu tür toplantıların zaman zaman devam edeceğini ve derneğimizin ve köyümüzün fertlerinin bir araya geleceği ve dertlerini paylaşacağı bir yerin acilen tutulması taraftarı olduklarını söyledi.

Kızık köyü İlköğretim okulunda TEMA eğitimi 20 Kasım 2007
Administör, ahmetoztek Kaynak: Mustafa YARILAN Tokat Tema il temsicisi tarih 01.01.2008, 15:04 (UTC)
 Tokat TEMA Vakfı Yavru TEMA sorumlusu Tokat ın Tarkanı Hasan Öğmen merkeze bağlı Kızık ve Orta ören ilköğretim okullarında TEMA eğitimi verdi.
Kızık ilköğretimde öğretmenler Mustafa Uygur, Ersin Öztürk 5/A sınıfında aşı yapmadan önce öğrencilere TEMA şemasını çizerek açıklama yaptı. Tek tek sınıfları gezen Öğmen i öğretmen ve öğrenciler can kulağı ile dinlediler. Öğmen TEMA yı geri dönüşümden başlayıp, maddenin toprakta yok olmasına kadar en ince detayına kadar anlattı. Okula afiş ve bilgi içeren belgelerini çevre kulübü ile ilgili öğretmenlere verdi.

Kızık köyünde 5 aileye 10 adet gebe düve dağıtımı
Administör; ahmetoztek tarih 01.01.2008, 14:58 (UTC)
 Kızık Göleti Mikro Havzası, Anadolu su Havzaları Rehabilitasyon Projesi kapsamında bulunan Kızık, Karkıncık ve İhsaniye köylerinde yaşayan 16 aileye 32 adet montofon ırkı damızlık gebe düve dağıtıldı. Yıllık geliri 10.000 ytl'den az olan köylüler arasında kurayla tesbit edilerek Kızık köyünde, 5 aileye 10 adet, Karkıncık köyünde, 6 aileye 12 adet ve İhsaniye köyünde, 5 aileye 10 adet olmak üzere; toplam 32 adet damızlık düve ailelere hibe olarak verildi. Vali Akyel, kırsal kesimde köylülerin gelirlerini artırmak için montofon ırkı düve dağıtımı yaptıklarını ifade ederek, ileriki günlerdede diğer köylerde bu tür desteklerin devam edeceğini söyledi.

Kızık Forklor Ekibinin Birinci Seçilmesi 26 Ekim 2000
http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2000/ekim/26/kultur.html tarih 17.12.2007, 20:43 (UTC)
 Tokat Kızık Köyü, halk oyunları birincisi
Kültür Bakanlığı ve Folklor Araştırmacıları Vakfı'nın işbirliğinde düzenlenen 1. Mahalli Halk Oyunları Yarışması'nda Tokat Kızık Köyü Halk Oyunları Topluluğu birinci seçildi. Milli Eğitim Bakanlığı Şûrâ Salonu'nda düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürü Seyhan Livanelioğlu, amaçlarının bu tür yarışmalarla mahalli toplulukları desteklemek olduğunu söyledi. Yarışmaya 10 topluluğun katıldığını hatırlatan Livanelioğlu, "10 ayrı ilin özellikleri ve motiflerini ortaya koyan bu topluluklar arasında en iyiyi belirlemek çok zor" dedi.
Yapılan değerlendirme sonucu, Tokat Kızık Köyü Halk Oyunları Topluluğu birinci seçilirken, Bingöl Merkez Halk Oyunları Topluluğu ikinci, Tekirdağ Malkara İlçesi Gözsüz Köyü Halk Oyunları Topluluğu üçüncü oldu. Yarışmada "En İyi Kıyafet" Ödülü'ne Balıkesir Bigadiç İlçesi Kızılçukur Köyü Halk Oyunları Topluluğu, "En İyi Müzik" Ödülü'ne İçel Tarsus İlçesi Nacarlı Köyü Halk Oyunları Topluluğu, "Jüri Özel" Ödülü'ne ise Diyarbakır Beritan Halk Oyunları Topluluğu layık görüldü. Yarışmada birinciye 800, ikinciye 700, üçüncüye ise 600 milyon lira verildi.

<- Geri  1  2  3

Devam->